fbpx
van €570,00
Boek NU

Mountainbike Istrië

Created with Sketch. bb, Porec, Istrie, 52474, Kroatie
0/5
Created with Sketch.

Duur

8 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

16 personen

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

Self guided MTB tour van 8 dagen Wie naar Istrië komt begrijpt meteen waarom Istrië "Toscane van Kroatië" genoemd wordt. Deze tour geeft je een uitgebalanceerde combinatie van avontuur, natuur, gastronomie en cultuur. Onderweg ga je de rust en stilte van middeleeuwse stadjes ervaren en volop genieten van Istrische specialiteiten... Meer

Self guided MTB tour van 8 dagen

Wie naar Istrië komt begrijpt meteen waarom Istrië “Toscane van Kroatië” genoemd wordt. Deze tour geeft je een uitgebalanceerde combinatie van avontuur, natuur, gastronomie en cultuur. Onderweg ga je de rust en stilte van middeleeuwse stadjes ervaren en volop genieten van Istrische specialiteiten en wijnen. Alleen genieten van de Istrische gastronomie is niet de bedoeling van deze tour. Want we gaan ook je conditie op de proef stellen op onverharde wegentjes en prachtige Natuurparken van Istrië. Met onze self-guided tour heb je volledige vrijheid en bepaal je zelf het tempo. Je bent alleen of met je vrienden wanneer het jou uitkomt. Mocht het nodig zijn, staan we 24/7 voor je klaar. Onze volgauto is altijd in de buurt voor het geval dat je te moe wordt of pech hebt.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Parenzana smalspoorlijn
• Pula Old Town
• Porec Old Town
• Gastro, Wijn proeven
• Limfjord
• Palud Vogelreservaat

 INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op je bestemming doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Hieronder zie je waarom je naar Istrie zou moeten gaan…

waarom zou je naar istrie reizen

Minder

Programma

Dag 1: Aankomst

Aankomst in Poreč. In Porec wordt je opgevangen door je contactpersoon. Nadat je over de tour uitgebreid geïnformeerd wordt ontvang je: hotelvouchers,een fiets met alle uitrusting, kaarten en de routebeschrijving. Vanuit Porec reizen we met een minibus naar Buje, het vertrekpunt van je mountainbike tour. Je verblijft in hotel Casa la Parenzana. Het is een ruraal huis in het hart van Istrië, een oase van rust en de ideaal uitvalbasis voor dagelijkse verkenning van dit prachtige gebied.

Accommodatie: Hotel Casa la Parenzana*** in Volpija of Lovac*** in Kaldanija (het Buje-gebied)

Dag 2: Momjan Muscat route 38 km; Stad Momjan en een middeleuws kasteel, lokale wijnkelder, Buje old town.

Het adembenemende landschap vol wijngaarden en middeleeuwse dorpjes geeft je het genot van een ware polyfonie van beelden, geuren en smaken. Nadat je door straten van het oude centrum van Buje hebt gelopen ga je bergaf. Het pad leidt je door Bibali, Krug en Smilovici totdat je Momjan bereikt. Een prachtige plek gelegen op 270 meter hoogte met indrukwekkende ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat op een rots is gebouwd. Bezoek hier een van de populairste wijnkelders en proef de beste Muscat wijn in de regio. Overnachting in het Buje-gebied.

Wegconditie: Asfalt - 18 km; Macadam - 20 km

Accommodatie: Hotel Casa la Parenzana*** in Volpija or Lovac*** in Kaldanija (Buje gebied) Maaltijden: Ontbijt

Dag 3: Parenzana route 68 km; Grožnjan de kunstenaars stad, Livade (truffel centrum), wijngaarden, Porec en de Euphrasiusbasiliek UNESCO, de Parenzana smalspoorlijn met tunnels en bruggen

Na het ontbijt volgt de legendarische route van Parenzana, de vroegere smalspoorlijn van Porec naar Trieste die 33 steden van Istrië verbindt. Deze steden bevinden zich tegenwoordig in drie verschillende staten: Kroatië, Slovenië en Italië. Passeer de vele tunnels, oude bruggen en levendige Istrische wijngaarden. Stop en geniet van het uitzicht op het charmante middeleeuwse stadje Grožnjan. Via Vižinada kom je Poreč in. Het is een stad waar je bij elke stap materiële en spirituele sporen van grote culturen kunt vinden. Fiets langs het oude centrum van de stad en het Forum Romanum dat ooit een grote Romeinse vesting was. De prachtige paleizen uit verschillende historische periodes zoals het "Huis van de twee heiligen" en de beroemde Euphrasiusbasiliek (Euphrasiana). Overnachting in het Porec-gebied.

Wegconditie: Asfalt - 19 km; Macadam - 49 km

Accommodatie: Hotel Poreč*** in Poreč of dergelijks; Maaltijden: ontbijt

Dag 4: Fietsen, het spoor van de Istische Malvasia 59 km; het Višnjan observatorium, wijnkelders met lokale soorten malvasia, wijngaarden en olijfgaarden

Na het ontbijt vertrekken we. Deze route is bijzonder aangenaam want je fietst langs de kust met prachtige baaien waar je kunt genieten van het adembenemende mediterrane landschap met groene wijngaarden en olijfbomen. Proef de smaak van de Istrische keuken, wijn, cognac en honing geproduceerd in dit gebied. Volg het pad tot Višnjan, een kleine plaats met een astronomisch observatorium. Stil je dorst met een glas heerlijke lokale wijn en fiets terug richting Poreč. Overnachting in Porec.

Wegconditie: Asfalt - 19 km; Macadam - 21 km

Accommodatie: Hotel Poreč*** in Poreč of dergelijks; Maaltijden: ontbijt

Dag 5: Kapitein MORGAN route 60 km; Vrsar, Lim fjord, Lim vallei en Piratengrot, Dvigrad (ruïnes van verlaten stad) en Rovinj Old town

Vandaag is de dag van moeras, zeldzame vogels, een vervloekte stad, een begraven piratenschat, een fjord en een oud zon-observatorium. Dit alles kom je tegen op onze fietsroute van Kapitein Morgan. Na het fietsen langs de kust bereiken we Vrsar, een romantische vissersdorp waar de beroemde Casanova zelfs twee keer terugkwam. De fietstocht gaat verder door de magische bossen van Kontija met een panoramisch uitzicht over het prachtige landschap van de Limfjord en de ruïnes van middeleeuwse stad Dvigrad. Je bent nu in een gebied waar veel legendes en mysteries, gebaseerd op historische gebeurtenissen, springlevend zijn. Dvigrad is verwoest door de pest vanwege een oude vloek van de door Captain Morgans piraten begraven schat. In de buurt is een dorp naar hem genoemd (Mrgani). Bezoek een grot waar de resten van de pre-historische mens zijn gevonden en die, volgens de legende, St Romuald gebruikte om als een kluizenaar in de middeleeuwen te leven.
Onderweg naar Rovinj passeer je Kanfanar en de heuvel Maklavun, een astraal-archeologische vondstplaats uit de Bronstijd. De dag sluit je in Rovinj af.
Rovinj, ook wel "kleine Venetië" genoemd, is een buitengewoon mooie mediterrane badplaats. In smalle straatjes van het oude centrum zijn er tal van prachtige paleizen uit verschillende historische periodes die nu als galerie of ateliers voor de kunstenaars zijn ingericht. Door de smalle kronkelende straatjes kom je naar de barokke kerk van St. Eufemia, het grootste monument in de stad met een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee. Het oude centrum van Rovinj staat op de UNESCO erfgoedlijst. Overnachting in het Rovinj-gebied.

Wegconditie: Asfalt - 26 km; Macadam - 24 km

Accommodatie: Hotel Vila Lili*** of Baron Gautsch*** in Rovinj of dergelijks; Maaltijden: ontbijt

Dag 6: Brijuni riviera route 50 km; "Golden cape" beschermd landschap, "Palud" vogelreservaat, Vis restaurants in Fažana, Romeins amfitheater in Pula UNESCO erfgoed

Na het ontbijt brengt het pad je langs de kust richting Pula, nog een UNESCO locatie. Fiets door het vogelreservaat Palud met een rijke diversiteit van flora en fauna. Een unieke plek waar zelfs 215 verschillende vogelsoorten te spotten zijn. Je komt in de stad Fažana, laag gelegen en goed beschermd tegen open zee door de betoverende Brijuni archipel. Het Brijuni archipel is een van de zeven Kroatische nationaalparken.
Welke stad is gelegen op zeven heuvels, heeft een prachtig gigantisch amfitheater en het is geen Rome? Het antwoord is Pula. Nee, het is geen vergissing, je hebt inderdaad Pula bereikt. Eindig de dag met een bezoek aan de oude stad en de Sergius ´Triomfboog (uit het einde van de 1e eeuw voor Christus) en de beroemde Arena, een Romeins amfitheater (uit de 1e eeuw voor Christus). Overnachting in het Pula gebied.

Accommodatie: Hotel Amfiteatar*** of Galija*** in Pula of dergelijks; Maaltijden: ontbijt

Dag 7: Orchideeën route 50 km; Beschermd landschap van "Cape Kamenjak", talrijke verborgen baaien, witte stranden en kristalheldere zee en prachtige uitzichten

Deze etappe volgt de kust richting schiereiland Kamenjak. Kamenjak is omringd door de 30 km lange kust met talrijke baaien, witte stranden en kristalheldere zee. Onderweg passeer je het oude Medulin, bewonder hier 22 soorten orchideeën, waaronder de endemische soort "Serapias Istriaca" (de Istrische orchidee). Hier zie je de "eilandje - plaat" waar een voetafdruk van dinosaurus is behouden. Je kunt ook de overblijfselen van een luxe Romeinse villa rustica bezichtigen. Overnachting in het Pula- gebied.

Accommodatie: Hotel Amfiteatar 3* of Galija 3* in Pula of dergelijks; Maaltijden: ontbijt

Dag 8: Vertrek

Na het ontbijt, transfer naar Poreč en vertrek.

Maaltijden: ontbijt

Opmerking: Transfers van en naar de luchthavens zijn in deze tour niet inbegrepen, omdat vele gasten met auto komen. Op verzoek kunnen we transfers uiteraard voor je regelen.

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. bb, Porec, Istrie, 52474, Kroatie
Created with Sketch.
vanaf €570,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]