fbpx
van €620,00
Boek NU

Multiactief zeilen

Created with Sketch. Dubrovnik, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

5 days

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

8 personen

Created with Sketch.

Talen

___

Overzicht

Dit 5 daagse multisport zeilavontuur  in Dubrovnik is niet zomaar een zeiltocht of avontuuruitje. Deze vakantiereis is ontworpen voor mensen die graag reizen, van actief buitenleven, natuur, geschiedenis en kunst houden. Dagelijkse programma´s zijn vrij kort en niet veeleisend. Dubrovnik, het eiland Mljet en de Elafitikust zijn rijk aan geschiedenis... Meer

Dit 5 daagse multisport zeilavontuur  in Dubrovnik is niet zomaar een zeiltocht of avontuuruitje. Deze vakantiereis is ontworpen voor mensen die graag reizen, van actief buitenleven, natuur, geschiedenis en kunst houden. Dagelijkse programma´s zijn vrij kort en niet veeleisend. Dubrovnik, het eiland Mljet en de Elafitikust zijn rijk aan geschiedenis en natuurverscheidenheid zoals kliffen, grotten, dennebomen, palmbomen, verborgen baaien, koraalriffen en zandstranden. We gaan ze ontdekken tijdens het zeilen, kajakken op zee, fietsen, zwemmen, snorkelen en hiken.
Lopud, Kolocep en Sipan eilanden behoren tot de Elafitieilanden archipel. Deze zijn een van de mooiste groene eilanden van Kroatië: bedekt met groene bossen, overgoten met veel zon en omringd vele zandstranden. De eilanden zijn vrij van verkeer en nog minder dan een uur vaartijd van Dubrovnik. Onze jachten en kajaks worden soms begeleid door vriendelijke dolfijnen of tonijnen die vaak in dit gebied worden gezien. De zee is blauw, kristalhelder, warm en vriendelijk.

Vertrek dagen

  • Op dinsdag en woensdag varen we uit vanaf schiereiland *Peljesac
  • Op zaterdag en zondag varen we uit *Komolac, Dubrovnik

*Gasten krijgen transfers vanaf vliegveld of Dubrovnik naar beide vertrek punten.
Activiteit niveau: eenvoudig / matig; Duur: 4-5 uur per dag.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Het eiland Mljet Nationaal park- fietsen en zwemmen.

• Het schiereiland Peljesac – zwemmen, kajakken en snorkelen.

• Sipan eiland – zeilen, fietsen, hiken, zwemmen

• Kolocep eiland – zeilen, kajakken, zwemmen

• Dubrovnik – Old Town

 INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

Programma

Dag 1: Aankomst - Kolocep kajakken en zeilen naar Lopud eiland

Na de aankomst op de luchthaven van Dubrovnik (aub. arriveer voor 10uur in de ochtend) wordt je door ons opgehaald en gebracht naar Komolac bij Dubrovnik. Na de boarding varen we noordwest naar Lopud eiland uit op moderne catamaran jacht voor maximaal 10 passagiers met veel dek ruimte, comfort en zeer goede zeileigenschappen. Onze eerste stop is Kolocep eiland, ideaal voor kajakken op zee. Voor de avond zullen we ankeren in een van de mooiste baaien van het gebied voor het diner en een duik.

Accommodatie: jacht. Maaltijden: B

Dag 2: Ston sightseeng en Sipan eiland zeilen, fietsen en wandelen

In de ochtend zeilen we naar het westen tussen de Elafieten totdat we aankomen in het stadje Ston, op het schiereiland Peljesac. Ston is een mooi oud stadje onbedorven door het toerisme, met gezellige cafés en restaurants. Neem de tijd en ontdek de Ston en zijn stadsmuren, zuitpannen of proef verse mosselen en oesters in de Stonse kwekerijen. In de late namiddag zeilen terug naar Sipan eiland, met gebruikelijke tussenstops voor zwemmen of snorkelen. Luka Sipanska is een charmante en romantische vissersdorp in een baai omringd met palmbomen. Haar schoonheid maakt het een favoriete aanlegplaats van zeiljachten. Sipan is het grootst van de Elafiti-eilanden. We verkennen het landschap, kastelen, kapellen en kloosters te fiets of te voet. Een aangename dag wordt besteed aan wandelen in de serene sfeer van het dorp, proeven van lokale zeevruchten en wijnen waarbij je ook een duik kunt nemen.

Accommodatie: jacht. Maaltijden: B.

Dag 3: Mljet Island National Park zeilen, fietsen en zwemmen

De derde dag is gereserveerd voor Mljet eiland Nationaal Park. Twee zoutwater meren, omgeven door de groene bossen. Het grote eiland met een klein eiland in het midden maken dit eiland een spectaculaire locatie voor kajakken, wandelen, fietsen en zwemmen. We fietsen vanaf de boot naar de meren, waar je een boot kunt nemen naar het kleine eiland. Daar bezoeken we een 12e eeuwse Benedictijner klooster. In de late namiddag varen we naar het schiereiland Peljesac en ankeren in een stille baai vlakbij dorpje Žuljana.

Accommodatie: jacht; Maaltijden: B

Dag 4: Peljesac zeilen, kajakken en snorkelen

Vandag verkennen we het schiereiland Peljesac, een van de meest succesvolle en beroemde wijnmakers regio´s in Kroatië. Het is een ware oase van rust met zijn uitgestrekte wijngaarden, zout en oesterkwekerijen, rustige dorpen, smalle straatjes en verborgen stranden. We brengen de dag door met kajakken op zee aan de White Beach, een zeer bijzondere baai die alleen kan worden bereikt per boot of kajak. Zijn grotten en koraalriffen maken het een ideale plek om te zwemmen en snorkelen. Dit is de laatste actieve dag van je vakantie. In de late namiddag krijg je transfer naar Zaton baai op de vasteland voor de overnachting.

Accommodatie: * pension in Zaton Baai. Maaltijden: B
* = als je wilt de laatste kun je in oude stad Dubrovnik voor € 9,- pppn doorbrengen i.p.v. het gasthuis in Zaton baai. Deze optie kun je tijdens het boeken aanvinken.

Dag 5: Vertrek

Transfer naar Dubrovnik hotel, het busstation, de haven of luchthaven. Je kunt natuurlijk terugreizen wanneer je wilt.

Maaltijden: B.

Mocht je voor en/of na deze tour meer tijd in Kroatië willen doorbrengen, we geven je graag advies over andere mooie plekken - vooral de plekken, die je in de toeristische gidsen niet kunt vinden.

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Dubrovnik, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €620,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]