fbpx
van €399,00
Boek NU

Puur Bosnië

Created with Sketch. Sarajevo, Bosnië en Herzegovina
0/5
Created with Sketch.

Duur

8 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

Onbeperkt

Created with Sketch.

Talen

Bosnian, English

Overzicht

De gecombineerde a la carte 8 of 12 daagse self-drive reis door Bosnië inclusief rentacar. Bezoek Sarajevo, Konjic, Mostar en het platteland van centraal Bosnië. Al vanaf €399,-pp. Ontdek Bosnië op zijn best. Leer Sarajevo en Mostar kennen en kom er achter waarom ze zo populair zijn bij de reizigers.... Meer

De gecombineerde a la carte 8 of 12 daagse self-drive reis door Bosnië inclusief rentacar.

Bezoek Sarajevo, Konjic, Mostar en het platteland van centraal Bosnië. Al vanaf €399,-pp.

Ontdek Bosnië op zijn best. Leer Sarajevo en Mostar kennen en kom er achter waarom ze zo populair zijn bij de reizigers. Hier zie je hoe verschillende culturen en religies dit bijzonder en divers land hebben gevormd. Al eeuwenlang bepalen verschillende bevolkingsgroepen en religies het straatbeeld. Dit is niet alleen te zien aan de indrukwekkende religieuze gebouwen. De verschillende soorten kledij, de winkels en eettentjes laten dit ook zien.

Ervaar de schoonheid van de natuur van Bosnië, gewoontes en vriendelijkheid van de Bosnische mensen op het platteland. Ontmoet ze en word hun gast. Fiets of wandel langs de wilde rivieren, blauwe meren, groene bergen en schilderachtige dorpjes waar mensen nog steeds op de traditionele wijze leven. Hier kun je ook zwemmen, vissen of gewoon in alle rust genieten.

Deze self-driving ontdekkingsreis door Bosnië is ontworpen voor families met kinderen of kleine groepen. We stellen deze reis samen naar jouw wens. De reis bied je volledige vrijheid en je bepaalt zelf het tempo. Onze gidsen staan voor je klaar, op het moment dat je ze nodig hebt.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Sarajevo – Baščaršija en Gazi Husref Beg moskee, lokale specialiteit Ćevapčići.
• Mostar – Oude Brug UNESCO, oude bazaar en moskee
• Kraljeva Sutjeska en Bobovac
• Konjic en Boracko meer
• Blagaj en Buna rivier
• Herzegovina wijnproeven

  INFO:

• Neem contact met ons op en we gaan deze bijzondere reis naar je wensen samenstellen.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

Programma

Dag 1 Sarajevo - Aankomst

Vanuit Eindhoven of Amsterdam een rechtstreekse vlucht naar Tuzla of Sarajevo. Na aankomst op het vliegveld, waar je auto voor je klaar staat, rijd je door het Bosnische binnenland naar Sarajevo, je verblijfplaats voor de komende dagen.

Accommodatie: Hotel of Appartement*** in het centrum van Sarajevo;

Dag 2 t/m 7 à la carte

Sarajevo
Sarajevo wordt wel het ´Jeruzalem van Europa´ genoemd en ook wel ´de deur naar het Oosten´. Dat proef je nog overal: smalle straatjes, moskeeën, bazaars en natuurlijk heerlijk eten. Vanaf 1878 heerst de Habsburgse monarchie in het land. Beide invloeden zo vlak naast elkaar is het fascinerende van Sarajevo. Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië, heeft naast de rijke geschiedenis ook nog steeds heel veel bezienswaardigheden zoals, de oude bazaar Baščaršija, de Gazi Husrev Begmoskee, de Keizermoskee en de Heilige Hart Kathedraal.

´Bascarsija´ mag wel moeilijk uit te spreken zijn, maar het is dan ook een van de meest imponerende en charmante plekken van het land. Het is het handels- en ontmoetingspunt sinds de 15e eeuw, waar de caravans uit Azie de westerse handelaren ontmoetten om hun waar te ruilen. Naast de genoemde bezienswaardigheden zijn er in Sarajevo nog vele trekpleisters die meer dan de moeite waard zijn in Sarajevo. Ook herbergt de stad een aantal mooie musea. Celebrities spotten op het Film Festival is ook een leuke onverwachtse bezigheid in Sarajevo.

Afhankelijk van je interesses vervolg je reis naar:

Kraljeva Sutjeska- Historische hart van Bosnie
Kraljeva Sutjeska ligt op 60 kilometer noordwesten van Sarajevo. Lokaal geprezen als een van de laatste zetels van het middeleeuwse Koninkrijk van Bosnië, barst dit aparte plaatsje van Bosnische geschiedenis. Je vindt er vele schatten: het middeleeuwse fort, een Fransiscaans klooster en een van de oudste moskeeën van het land. De rurale ervaringen en belevingen van hier zijn tegenwoordig zeldzaam in het Europa van nu. De bergen rondom Kraljeva Sutjeska verbergen een middeleeuws fort waar de laatste Bosnische koningen settelden. Het fort gaan we te voet bezoeken. We zijn hier de gasten van een lokaal gezin die ons traditionele gerechten gaat serveren in de huiselijk sfeer.

De volgende dag fietsen of wandelen we door de bergen van centraal Bosnië. Je privé gids vertel je alles over de geschiedenis en gewoontes van de locals. Hier leer je het echte Bosnië kennen. In een van de lokale visrestaurants proef de verse forel uit de bergbeekjes bereid op de traditionele wijze.

Accommodatie: Kleinschalige Bed & Brekfast accomodaties *** op het platteland; Maaltijden: ontbijt en één traditionele diner; Activiteiten: wandelen en fietsen

Konjic en Boracko meer- de poort van Herzegovina

Dit gebied is rijk aan water en bij Bosniërs vooral bekend als raft-, vis- en zwemgebied. In de warme zomermaanden als de temperatuur soms ruim dertig graden is, is een duik in het Boracko meer heerlijk verfrissend.

Het Boracko-meer is het grootste natuurlijk gevormde bergmeer van Bosnië en Herzegovina op een hoogte van vierhonderd meter boven zeespiegel ( met een lengte van 786 meter, een breedte van 405 meter en een diepte van 17 meter). Het meer ligt verborgen tussen de bergen met loof- en naaldbossen. Aan de oevers hoor je zang van kikkers en krekels. Het landklimaat in de bergen gaat hier stiekem over in het mediterrane van Herzegovina. Op enkele kilometers afstand vindt je Neretva, de mooiste rivier van Herzegovina. Forellen zijn er in overvloed. Niet alleen bij vissers en rustzoekers is de Neretva zeer in trek. Actieve vakantiegangers kunnen hier genieten van de spannende snelstromende rivier, door te raften en kajakken.

Accommodatie: Traditionele lodge*** aan het Boracko meer;

Mostar - de brug tussen oosten en westen

Mostar ligt in het zuidwesten van Bosnië, op 80 kilometer van Sarajevo. Tegenwoordig is Mostar de belangrijkste toeristische trekpleister van het land.

De historische binnenstad van Mostar ontstond in de 15e en 16e eeuw als een Ottomaanse grensstad en ontwikkelde zich verder tijdens de Oostenrijks-Hongaarse periode in de 19e en 20e eeuw. Mostar ligt in een diepe vallei van de rivier Neretva en is bekend om zijn oude Turkse huizen en de oude brug Stari Most, waarnaar het is vernoemd. In de jaren 90 werd het grootste deel van de historische stad en de oude brug vernietigd. De gereconstrueerde oude brug en oude stad van Mostar zijn een symbool van verzoening, internationale samenwerking en van het naast elkaar bestaan van verschillende culturele, etnische en religieuze gemeenschappen van Mostar.

Buna is een korte rivier in Bosnië en Herzegovina die uitmondt in de rivier Neretva. De bron (Vrelo Bune) is de grootste bron van een karstrivier in Europa. De rivier ontspringt vlak bij Blagaj, ten zuidoosten van Mostar uit de 200 meter hoge rots. De Buna stroomt vervolgens ongeveer 9 kilometer naar het westen en daarna voegt de Buna zich bij de Neretva. Het water is extreem koud.

Tekija (Blagaj)

Dit 16e eeuwse derwisjenorde klooster belichaamt het harmonieuze bestaan van de mens en de natuur. De prachtige bouwwerk, met zijn harmonieuze structuur, is gebouwd aan de monding Buna. Deze bron komt uit een grot aan de voet van een 200m hoge rotswand. Een prachtig gezicht.

Accommodatie: Traditionele lodge*** aan het Boracko meer;

Wijn proeven

Herzegovina is het wijngebied van Bosnië en Herzegovina en is opgedeeld in twee regio´s: Mostarsko Vinogorje (rond de plaatsen Mostar, Citluk en Ljubuski) en Trebinjsko Vinogorje (rond de plaats Trebinje), welke tezamen zo´n 6000 hectare wijngaarden bevatten. De wijnbouw in Herzegovina is modern maar vaak gecombineerd met eeuwenoude tradities. Deze regio´s liggen op nagenoeg dezelfde breedtegraad als Bordeaux in Frankrijk. Mostarsko Vinogorje. Het Brotnja plateau met zijn mineraalrijke karstbodem, onderaardse waterwegen en mediterrane klimaat (het gebied ligt hemelsbreed 20 km van de Adriatische Zee en heeft meer dan 2350 zonuren per jaar), is uitermate perfect voor wijnbouw. In de lokale wijnkelders kun je de topwijnen van de autochtone wijnsoorten van Herzegovina proeven. Dat zijn Blatina en Zilavka. Verblijf in een ouderlijk huis van een wijnboer en ervaar het leven van toen.

Accommodatie: Appartement of pansion op een wijnboerderij in Herzegovina;

Dag 8 Vertrek

Na het ontbijt en een laatste rustige ochtend wacht het afscheid van Bosnië en de terugreis naar Nederland.

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Sarajevo, Bosnië en Herzegovina
Created with Sketch.
vanaf €399,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]