fbpx
van €390,00
Boek NU

Split city break

Created with Sketch. Split, Split, Midden Dalmatie, 21000, Kroatie
0/5
Created with Sketch.

Duur

4 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

16 personen

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

4-daagse city trip naar Split Deze eeuwig jonge stad met ongeveer 200.000 inwoners leeft haar stedelijke ritme al meer dan 1700 jaar met het paleis van Diocletianus in zijn hart. Dat is ook het historische centrum van de stad en een UNESCO-werelderfgoed. De kathedraal van sv. Dujam [St. Domnios], de... Meer

4-daagse city trip naar Split

Deze eeuwig jonge stad met ongeveer 200.000 inwoners leeft haar stedelijke ritme al meer dan 1700 jaar met het paleis van Diocletianus in zijn hart. Dat is ook het historische centrum van de stad en een UNESCO-werelderfgoed. De kathedraal van sv. Dujam [St. Domnios], de patroonheilige van Split, is gelegen in het mausoleum van keizer Diocletianus. Zijn weelderige interieur is een ontmoetingsplaats voor vele toeristen en gelovigen. Veel waardevolle monumenten bevinden zich buiten de muren van het paleis van Diocletianus (Renaissance Prokurative Square, paleizen, kerken, musea, …).

  DE HOOGTEPUNTEN:

Split old town – Wandelen, bezoek aan Meštrović galerie.
• Nationaal Park Krka – wandelen, boottocht.
• Het eiland Hvar – uitzicht, proeven van homemade geitenkaas, olijfolie en gezouten ansjovis.

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zult vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

Programma

Dag 1 Aankomst in Split

De reis begint bij aankomst op de luchthaven van Split waar een transfer naar je hotel staat te wachten. Split is een stad die op de UNESCO-lijst van werelderfgoed staat. De stad is gegroeid op het fundament van het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus, gebouwd in het jaar 305. De kathedraal van St. Domnios, de patroonheilige van Split, is gelegen in het eigenlijke mausoleum van keizer Diocletianus en zijn weelderige interieur is een ontmoetingsplaats voor veel toeristen. Verschillende culturele monumenten bevinden zich binnen en buiten de muren van het paleis van Diocletianus (Renaissance Prokurative Square, paleizen, kerken, musea, ...). In de namiddag bezoeken we de Meštrović galerie, gelegen in een mooi paleis omgeven door een prachtige tuin, waar zich kunstwerken van beroemde Kroatische kunstenaasr uit de 20 ste eeuw bevinden.

Proef de sfeer van de stad met een avondwandeling door de oude stad en bezoek musea en galeries van de stad.

Dag 2 Krka nationaal park

Na het ontbijt rijden we naar Nationaal Park Krka. De rivier Krka stroomt door een diepe en pittoreske 75 km lange canyon waar het brullende watervallen heeft gecreëerd. De beroemdste en de grootste Krka waterval is Skradinski buk (46 m), Europa´s grootste travertijn barrière, een kalksteen die gevormd wordt door de neerslag van kalk uit oververzadigd water. We maken een boottocht en wandelen door het nationale park. Op de terugweg naar Split stoppen we in Trogir, de stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco en een van de best bewaarde romaans-gotische steden in Centraal-Europa. Met tal van bezienswaardigheden is het zeker een bezoekje waard: de kathedraal van St. Lawrence met zijn opmerkelijke portaal door meester Radovan, het Kamerlengo fort, de stadspoort, het Cipiko paleis en het stadhuis. Hierna een half uur rijden naar Split.

Dag 3 eiland Hvar

´s Ochtends varen we met de veerboot naar het eiland Hvar en de stad Stari Grad. Bij aankomst zal je chauffeur / gids op je wachten voor een tour langs de hoogtepunten van het eiland. We gaan verborgen plekken van het eiland zien, stoppen in kleine afgelegen dorpjes in het binnenland met slechts een paar inwoners; we passeren wijngaarden en bezoeken een aantal van de beste wijnkelders. We bezoeken de vissershavens, proeven homemade schapenkaas en olijfolie en gezouten ansjovis. We genieten van een lunch in een oude familie taverne. We zullen de verborgen pareltjes van het eiland ontdekken. Tijdens een korte wandeling zullen we een bezoek brengen aan het plaatselijke theater, Franciscaans klooster en museum, de kathedraal en de Piazza. Na afloop nemen we de veerboot van Hvar naar Split.

Dag 4 stadswandeling en vertrek

Ga op ontdekkingstocht om verborgen schatten van de stad te verkennen tot aan het vertrek.

Prijs

Omdat wij met eventuele aanvullende wensen rekening willen houden en je de grootst mogelijke besparing te bieden, vragen wij je om voor een correcte prijsopgave met ons contact op te nemen.

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Split, Split, Midden Dalmatie, 21000, Kroatie
Created with Sketch.
vanaf €390,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]