fbpx
van €405,00
Boek NU

Wandelen door 8 Nationale en Natuurparken van Kroatië

Created with Sketch. Krasno Polje, Croatia
0/5
Created with Sketch.

Duur

8 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

16 personen

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

Wandelen door 8 Nationale en Natuurparken van Kroatië Hou je van wandelingen in de ongerepte natuur, hou je van lekkere eten en drinken, dan is deze reis geknipt voor jou.  Je bezoekt de top 8 nationaal- en natuurparken van Kroatië. Van de beroemde Plitvice Meren en Kornaten eilanden tot Krka... Meer

Wandelen door 8 Nationale en Natuurparken van Kroatië
Hou je van wandelingen in de ongerepte natuur, hou je van lekkere eten en drinken, dan is deze reis geknipt voor jou.  Je bezoekt de top 8 nationaal- en natuurparken van Kroatië. Van de beroemde Plitvice Meren en Kornaten eilanden tot Krka en Noord Velebit met prachtige uitzichten over de Adriatische eilanden.

Loop over de paden die u vanaf de Adriatische Zee tot aan de toppen van de bergen leiden. Meer dan 400 verschillende routes. Wij selecteren voor u de top 6 natuurdestinaties en wandelroutes van Kroatië.

Noord-Velebit en Paklenica horen bij de top 5 wandeldestinaties van Kroatië. Komt en voel de sfeer van de Kroatische bergen.
Maar dit is niet alles: u gaat ook een onvergetelijke boottocht maken naar het Nationaal park Kornaten. Tijdens deze hele dag durende boottocht vaart u langs tientallen van in totaal 140 eilanden. We meren ook aan op het eiland Dugi otok (vert = Het Lange eiland)

  DE HOOGTEPUNTEN:
6 Nationale parken
2 Natuurparken
Boottocht naar NP Kornati

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis stuur ons een bericht met behulp van de contact knop.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets en/of huurauto, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op je bestemming, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

Programma

Dag 1: Aankomst en intrek in uw accommodatie in NP Noord Velebit

U maakt kennis met de machtige Velebit gebergte. De adembenemende rotsformaties zorgen voor de ultieme wandelervaring. Er is genoeg tijd om te ontspannen en een korte wandeling te maken om uw omgeving te verkennen.
Activiteiten:
-Korte wandeling om uw omgeving te verkennen

Dag 2: “De Beesten Wandelroute” of “De sporen van de mens wandelroute”

Vandaag gaat u NP Noord Velebit wandelend verkennen. We hebben de beste wandelroutes voor u geselecteerd. Bijvoorbeeld houd u van dieren dan hebben we voor u een speciaal wandelroute ontworpen “De Beesten Wandelroute” maar ook als u geïnteresseerd ben in hoe de lokale mensen in deze barre omstandigheden duizenden jaren wisten te overleven kunt u “De sporen van de mens wandelroute” doen. Tijdens deze route maakt u kennis van het moeilijke verleden en de kunst van overleven in deze vooral s ’winters onvriendelijke omgeving. Maak kennis met de machtige witte Velebit gebergte en zijn unieke natuur. Wist u dat in NP Velebit de grootste verscheidenheid van fauna in Europa herbergt?
Activiteiten:
-Bergwandeling afstanden en moeilijkheidsgraad is afhankelijk van uw keuze. Dat varieert van beginners tot gevorderde. We hebben makkelijke routes van 1,5 uur tot zeer zware die 8 uur kunnen duren.
Accommodatie: Je verblijft in een traditionele kleinschalige Konoba (traditioneel restaurant met slaapkamers) of gelijkwaardig. Activiteiten: -Wandelen en likeur proeven. Maaltijd: ontbijt en diner.

Dag 3: Het Nationale Park Plitvice meren – keuze uit 8 rondwandelroutes binnen het NP

Onderweg naar Starigrad maakt u een tussenstop voor het bezoek aan het beroemdste Nationale park van Kroatië. Het park staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoed en is door de natuur begiftigd met een unieke schoonheid: een reeks meren die met elkaar verbonden zijn door middel van watervallen. De kans om van die schoonheid te genieten mag je niet missen. Er zijn wandelpaden van houtplanken door het hele merengebied. Een wandeling in het NP Plitvice is een must voor elke wandelaar.
Starigrad, gelegen in een adembenemende omgeving omgeven door aan het ene kant de Velebit gebergte en aan het andere kant prachtige Adriatische zee. Hier hebben we een unieke kans om een week door te brengen met omwonenden in een kleinschalig hotel. Na intrek in je accommodatie ga je gidsen ontmoeten onder genot van een welkomstdrankje en een korte oriëntatiegesprek. Hier grijpen we de kans om de komende avonturen te bespreken.

Dag 4 Het Nationaal Park Paklenica Hiking, het wandelaarsparadijs - keuze uit 4 routes

Het NP Paklenica is gelegen tussen het hoogste punt van de berg Velebit en de kust en daarom kunnen gasten hier zwemmen in de zee en bergtoppen bedwingen op dezelfde dag. Bijzonder zijn de prachtige canyons van Velika (Grote) en Mala (Kleine) Paklenica. Tevens is er een rijk planten- en dierenleven dat bergbeklimmers, wetenschappers en natuurliefhebbers aantrekt. In het Nationaal Park Paklenica hebben we vier routes voor u uitgestippeld gerangschikt op niveaus van moeilijkheid. Afhankelijk van uw conditie kunt u kiezen tussen heel makkelijke (ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar) tot heel moeilijke gereserveerd voor profs.
Accommodatie: een nette kleinschalig hotel of appartement in Starigrad met ontbijt;

Dag 5 Sightseeing de oudste stad van Kroatië – ZADAR

Zadar is een van de oudste Europese steden en havens. De oude stad, ommuurd met stadsmuren en wachttorens op het schiereiland, is met het nieuwe, stedelijke gedeelte via een brug verbonden. Deze brug is het symbool van de stad. Zadar, de wereldstad, waarover Alfred Hitchcock ooit heeft gezegd dat daar de mooiste zonsondergangen ter wereld te zien zijn, is uitgeroepen tot Beste Europese Bestemming van 2016. Waar er rook is, is er vuur, zou je denken……: Ja, en in dit geval klopt het helemaal!!!
Gebouwd volgens Romeinse urbanistische regels van een paar lange straten en vele kortere dwarsstraatjes die de stad in vierkante blokken verdelen, is de oude stad een schatkist met archeologische en monumentale schatten uit de antieke tijden, de middeleeuwen en de renaissance. Als u door het centrum van Zadar wandelt dan wandelt u als het ware door een oude Romeinse stad!!! Een openlucht museum. Daarover vertellen vele kerkelijke en architectonische monumenten, zoals de kerk van St. Donatius waar in de zomer elke avond de muziek van “De Muziekavonden” te horen is, het Romeinse Forum in de buurt van het hoofdplein, de Kalelarga (de langste en breedste straat), de kathedraal van St. Stošija, het Archeologische museum met uitzonderlijke schatten en vele andere monumenten van het cultuurhistorisch erfgoed, zoals de stadspoort, het arsenaal, kerken, musea etc.
In deze stad, die bekend staat met een van de mooiste zonsondergangen van de hele Mediterrane, met talloze eilanden en eilandjes die de stad tegen de sterke zeewind beschermen, geniet u van de symfonie van het Zeeorgel en de prachtige lichten van De Zonnegroet. De attracties: Het Zeeorgel en De Zonnegroet zijn slechts 50 meter van elkaar gescheiden. Zadar is een machtige culturele en economische stad, door de eeuwenlange geschiedenis een symbool van onoverwinnelijkheid geworden, maar in de zomer toont de stad pas haar volle pracht, zachtheid en gastvrijheid. Bezoek de traditionele voorstellingen of moderne evenementen, zoals De nacht van de volle maan, Zadar uit je dromen, Millennium Jump, Kalelarga Art etc. Geniet van de mediterrane keuken, proef de Maraschino, de authentieke lokale drank (een waanzinnig heerlijke kersenlikeur) en ga zwemmen op de zandstranden in de omgeving!

Accommodatie: een appartement in Zadar. Activiteit: sightseeing.

Dag 6: Boottocht Het Nationale Park Kornati en Het Natuurpark Telašćica

In de ochtend om 9 uur vaart u uit de haven van Zadar. Aan boord wordt u verwelkomd met een hapje en grappa. De kinderen krijgen fris of water. U zult varen langs de schilderachtige eilandjes, rotsformaties, zwemmen in kristalhelder water. En wie weet, misschien krijgt u de kans om dolfijnen te spotten. Tijdens deze excursie bezoekt u het Nationale park Kornati en het natuur park Telašćica. Nationaal Park Kornati bestaat uit 89 onbewoonde eilanden, eilandjes en rotsformaties met een oppervlakte van alles bij elkaar slechts zeventig vierkante kilometer. Het hele Kornaten-archipel bestaat uit maar liefst 140 onbewoonde eilandjes. Omdat het gevaarlijk is om door dit labyrint van rotsen te varen zijn er in Kornati vele vuurtorens te vinden. Eilanden als Blitvenice en Sestrica zijn vandaag de dag populaire bestemmingen voor liefhebbers van avontuur.
Op het eiland Katina, in de Kornati archipel, meren we aan voor een lunch. Onder genot van wijn kunt u kiezen tussen vis en vlees gerechten. Na de lunch varen we verder richting het Natuurpark Telašćica. Op Telašćica kunt u kiezen voor een relax duik in het warme zoutwatermeer. Of een wandeling maken naar de rotsenformatie met een uitzicht over de Kornati-archipel.
De Kornati is de meest grillige eilandengroep in het Middellandse Zeegebied. De archipel maakt deel uit van Natuurpark Telašćica. Telašćica is de veiligste, mooiste en grootste natuurlijke haven in het Adriatisch gebied en heeft een zeer karakteristieke uitstraling, met rotsenwanden die van 160 meter hoogte recht de zee in storten en het Mir-meer, het enige zoutwater meer in het Adriatisch gebied.
Na het bezoek van het Natuurpark Telašćica varen we terug richting Zadar. Laat in de middag komen we in Zadar aan.
Het Nationale Park Kornati
Nationaal Park Kornati bestaat ui 89 onbewoonde eilanden, eilandjes en rotsformaties met een oppervlakte van alles bij elkaar slechts zeventig vierkante kilometer. Het archipel Kornaten bestaat zelfs uit 140 eilandjes. Omdat het gevaarlijk is om door dit labyrint van rotsten te varen zijn er in Kornati vele vuurtorens te vinden. Eilanden als Blitvenice en Sestrica zijn vandaag de dag populaire bestemmingen voor liefhebbers van avontuur.

Het Natuurpark Telašćica
De Kornati is de meest grillige eilandengroep in het Middellandse Zeegebied. De archipel maakt deel uit van Natuurpark Telašćica op het eiland Dugi otok (Ned. = Het Lange eiland). Telašćica is de veiligste, mooiste en grootste natuurlijke haven in het Adriatische gebied en heeft een zeer karakteristieke uitstraling, met rotsenwanden die van 160 meter hoogte recht de zee in storten en het Mir-meer, het enige zoutwater meer in het Adriatisch gebied. Tijdens de bootexcursie maken we stop

Highlighst:
* Varen door de mooiste baaien van Dalmatië, het Nationale park Kornati.
* Zwemmen in het zoutwater meer Mir en bezoek aan het Natuurpark Telašćica.
* Wandelen naar de rotsformatie en uitzicht over het Kornati archipel
* Lunch op het eiland Katina - je staat op het punt om verliefd te worden op de
Dalmatische visgerechten.
* Wijn en grappa proeven.
* Zwemmen en/of snorkelen in een van de velen baaien.
Opmerking: deze boottocht is alleen mogelijk vanaf 01 juni, t/m 15 september. Boekt u
buiten deze termijn dan verzorgen wij een aangepaste versie van deze activiteit voor u.

Accommodatie: een appartement in Zadar; Maaltijden: en lunch vis of vlees, salade, wijn en frisdrank; Reistijd: 5 minuten; Activiteit: Boottocht en zwemmen 8-9 uur;

Dag 7: Het Natuurpark Vransko Jezero (Het meer van Kraai) keuze uit 5 educatieve wandelroutes

Gewapend met een camera, plattegrond, en onze instructies, wat en waar te zien is, gaat u op verkenning naar het Natuurpark Vransko Jezero (Het meer van Vrana, vrana betekent in het Nederlands de kraai) waar de velen vogelsoorten te spotten zijn.
Er zijn meer dan 50 kilometer aan fiets en wandel routes die rondom het Vransko-meer zijn aangelegd. Bezoek uitkijkpunt Kamenjak dat een spectaculair uitzicht over het natuurpark van het meer, de Kornati-eilanden, Pakoštane, Murter, Pašman biedt. De oude olijfboom- garden, drystone muren en prachtige landschappen. Een dag vol natuurschoon.
Het is het grootste Kroatische meer, en bovendien heel dicht bij de zee gelegen. Kenmerkend voor de omgeving van het meer is de buitengewone rijkdom aan vogels, vooral de verschillende soorten wilde eenden en reigers. Daarom is dit park een echt paradijs voor vogelliefhebbers die er ook meerdere speciaal ingerichte uitkijkposten tot hun beschikking hebben. Het water van dit meer is brak (zout noch zoet), waardoor het geschikt is voor zowel zoutwater- als zoetwatervissen; een gegeven dat vele sportvissers aantrekt.
We hebben voor u de beste vijf wandelroutes geselecteerd. De thema van deze routes zijn educatief. Tijdens deze routes leert u veel over de flora en fauna van dit prachtig natuurpark. De routes variëren tussen 400m tot 6 km met een aangename maximale beklimming van 0 - 273m.
Accommodatie: een appartement in Zadar. Activiteit: wandelen.

Dag 8: Vertrek dag

Jij bent helemaal vrij om je terugreis te plannen naar eigen wens. Mocht je meer tijd in Kroatië willen doorbrengen, onze gidsen geven je graag advies over andere mooie plekken - vooral de plekken, die je in de toeristische gidsen niet kunt vinden.
Maaltijden: ontbijt;

Details

•2 overnachtingen in een hotelkamer of appartement incl. ontbijt en diner Krasno
•2 overnachtingen in een hotelkamer of appartement incl. ontbijt in Starigrad
•3 overnachtingen in een hotelkamer of appartement incl. ontbijt in Zadar
•1 x Boottocht naar NP Kornati en Natuurpark Telašćica inclusief lunch, frisdrank en wijn. Duur: hele dag
•Entreegeld voor NP Kornati, Natuur park Telašćica
•4 x self-guided wandeling NP Noord Velebit, NP Paklenica, NP Plitvice Meren, NP Vransko Jezero
•Instructies en kaarten
•Toeristenbelasting twv ca. 1€ pppd, kinderen ca. 0,5€ pppd.

Accommodaties

In NP Noord Velebit verblijf je in een 3-ster hotel of appartement inclusief ontbijt
In NP Paklenica verblijf je in een 2 of 3-ster hotel of appartement inclusief ontbijt
In Zadar verblijf je in een 3-ster hotel of appartement inclusief ontbijt

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Krasno Polje, Croatia
Created with Sketch.
vanaf €405,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]