fbpx
van €610,00
Boek NU

Wandelen door groene Istrië

Created with Sketch. Porec, Istrië, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

7 days

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

Onbeperkt

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

8 daagse individuele wandelvakantie door groene Istrië Stel je voor, een wandeling door een groen landschap vol wijngaarden, olijfbomen, rivieren en bossen, vol met prachtige dorpen en middeleeuwse stadjes gelegen op heuvels. Inderdaad het klinkt als een droom. Deze droom kan uitkomen! Ga mee op een wandelavontuur door groene Istrië. Je ziet... Meer

8 daagse individuele wandelvakantie door groene Istrië

Stel je voor, een wandeling door een groen landschap vol wijngaarden, olijfbomen, rivieren en bossen, vol met prachtige dorpen en middeleeuwse stadjes gelegen op heuvels. Inderdaad het klinkt als een droom. Deze droom kan uitkomen! Ga mee op een wandelavontuur door groene Istrië. Je ziet steeds meer van de natuurlijke schoonheid die zich openbaart bij elke stap die je maakt, en bij elke nieuwe bocht die je neemt. Leer de cultuur en het erfgoed van Istrië kennen en bezoek pittoreske stadjes op de heuvels met een onvergetelijk adembenemend uitzicht. Bezoek Hum, de kleinste stad ter wereld en ervaar de geest van het verleden in Motovun en natuurlijk Grožnjan, de stad van kunstenaars. Om het beste van Istrië te bewonderen, wandel door het Učka Natuurpark, dat een rijkdom aan flora en fauna herbergt en aan het einde van de reis sluit dit groen avontuur met de heerlijke smaken van de inheemse Istrische delicatessen en wijnen.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Umag Old Town
• Rovinj Old Town
• Porec Old Town – Euphrasiana 6de eeuwse kerk UNESCO
• Višnjan observatorium
• Gastro, Wijn en Olijfolie proeven
• Taruffels proeven
• Savudrija vuurtoren (zie ook ons vuurtoren aanbod)
• Grožnjan de stad van kunstenaars

 INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

Programma

DAG 1 - AANKOMST

Aankomst in Istrië. Informatie ontmoeting met onze vertegenwoordiger om 07:00 uur bij de hotelreceptie waar het reispakket krijgt, inclusief hotel vouchers, kaarten, routeboekje en bagage labels. Overnachting in Buje regio

Accommodatie: Hotel Casa la Parenzana 3 * in Volpija of Lovac 3 * in Kaldanija (Buje gebied)
Maaltijden: niet inbegrepen
Loopafstand: N.v.t.
Overdracht: Transfer van Porec naar het hotel.

DAG 2 WANDELEN VAN BRTONIGLA NAAR Buje

We beginnen de dag met een korte transfer naar Brtonigla. De vele hectaren wijngaarden en olijfbomen zijn omgeven door wegen die naar weiden en bossen leiden, diep in het hart van prachtige ongerepte natuur, ver weg van onze moderne beschaving. Het is een plek waar je uitstekende wijnen en olijfolie kan vinden - veel familie wijnkelders waar de reizigers de authentieke kracht van de lokale levensstijl kunnen ontdekken. Na 3 uur wandelen door de wijngaarden komen we aan in Buje, een kleine op een heuveltop gevestigde stad. Vanaf de heuvel kan je genieten van het mooie uitzicht van terrasvormige velden en akkers, wijngaarden en olijfbomen. Geniet van de bezienswaardigheden in deze stad vol geschiedenis en cultuur. De route over de oude spoorweg eindigt voor je hotel waar je kunt ontspannen onder het genot van een lekker glas lokale Istrische wijn. Overnachting in Buje gebied.
Accommodatie: Hotel Casa la Parenzana 3 * in Volpija of Lovac 3 * in Kaldanija (Buje gebied)
Maaltijden: Inclusief ontbijt
Transfer: 10 minuten transfer
Hoogtepunten: Brtonigla, Buje heuvel boven de stad, Wijnkelder met lokale wijn, wijngaarden
Wandelafstand: Stijging: 300m. Afdaling: 269m. Afstand: 13 km / 8 mijl. Tijd: 3-4 uur.

DAG 3 Grožnjan - MOTOVUN

Na het ontbijt ben je klaar om Istrische dorpjes en verborgen paden te verkennen. Na een transfer van 10 minuten start jouw wandeling op de voormalige spoorlijn Parenzana. Parenzana was een smalle Oostenrijkse 123 km lange spoorweg die Triëst met Poreč verbindt door een reeks van Istrische kleine steden. De spoorlijn was in functie van 1902 tot 1935, en vandaag de dag heeft het spoor een nieuwe bestemming gekregen voor fiets- en wandelpaden omgeven door de magische Istrische heuvels. Grožnjan is vandaag het startpunt. Nadat je vele galeries en tentoonstellingen hebt gezien in Grožnjan wandel je langs prachtige glooiende landschappen en levendige Istrische wijngaarden. Na het passeren van een aantal tunnels, en oude bruggen word je getrakteerd met fascinerend uitzicht .Uiteindelijk kom je aan in Livade, het truffelhart van Istrië, waar je de lokale truffelwinkel kunt bezoeken en de verschillende truffelsoorten kunt proeven.. Op de heuvel aan de voorkant van Livade ligt Motovun, zeker de meest beroemde en meest aantrekkelijke Istrische middeleeuwse stad. Bossen rond Livade in Motovun zijn bijzonder rijk aan truffels. . In de vele wijngaarden in de buurt worden kwaliteitswijnen verbouwd. In Motovun worden ook talrijke evenementen gehouden, zoals het Motovun filmfestival. Overnachting in hotel "Kastel" in Motovun.
Accommodatie: Hotel Kastel 3 * of Villa Borgo 3 * in Motovun of soortgelijke
Maaltijden: ontbijt
Transfer: 10 minuten overdracht + bagagetransport
Loopafstand: Stijging: 546m. Afdaling: 609m. Afstand: 24 km / 15 mijl. Tijd: 5-6 uur.
Alternatieve kortere wandeling is beschikbaar op ongeveer 16 km / 10 mijl, waarbij 3-4 uur
Hoogtepunten: Parenzana voormalige spoorlijn, tunnels en bruggen, Grožnjan de stad van kunstenaars, Livade het truffelcentrum van de wereld, Motovun

DAG 4 OPRTALJ - BUZET

Na ontbijt volgt korte transfer naar Oprtalj, een pittoresk stadje diep in het schiereiland Istrië waar de Istrische Mountain Trail begint. De route gaat brengt je verder door het bos, langs Sv.Ivan (St.John) dorp en een zeer mooie kerk. Wandelend door enkele dorpen ga je bergafwaarts genieten van het uitzicht op de Mirna rivier. Je wandelt langs de Pietrap elosa kasteel en kom je beneden in het dal bij een aquaduct. Het pad loopt verder naar de heuvel en daarna naar het dorp van Mali Mlun. Hierna ga je genieten van het prachtige uitzicht over de stad Buzet. Door de bosssen en prachtige groene velden wandel je naar Buzet. Overnachting in Buzet.
Accommodatie: Hotel Vela Vrata 4 *, Buzet of soortgelijke
Maaltijden: Inclusief ontbijt
Transfer: 15 min + bagagetransport
Wandelafstand: Stijging: 622m. Afdaling: 866m. Afstand: 20 km / 13 mijl. Tijd: 4 ½ -5 uur.
Alternatieve kortere wandeling is beschikbaar op ongeveer 13 km / 8 mijl, waarbij 2-3 uur.
Hoogtepunten: Oprtalj, ongerepte natuur van de binnenvaart, Mirna vallei, uitzicht op de stad Buzet.

DAG 5 - BUZET - HUM - BUZET

Vandaag kun je kiezen één van de twee wandelroutes. Een rondwandeling van Buzet naar Hum of eenrichting wandeling die bij Hum begint. De route begint bij de rivier en leidt naar het bos, langs de beekjes en rivierbeddingen als het droog is. Het pad leidt je langs enkele watervallen en meren. Hierna kom je in Korita, de waterbronnen met natuurlijke zwembaden en een oude watermolen. Vanaf hier wandel je verder langs de rivierbedding en kom je naar een verlaten dorp Benčići, waar je traditionele Istrische stenenhuizen kan zien. Vanaf daar zie je het stadje Hum en zijn herkenbare kerktoren in de verte. Wanneer je in Hum aankomt, zul je begrijpen waarom het de kleinste stad van de wereld is. In Hum kan je eten in de lokale "konoba", een woord uit het plaatselijke dialect dat restaurant betekent. De "konoba" in Hum biedt niets anders dan de traditionele Istrische gerechten. De "weg van maretak" brengt je helemaal terug naar Buzet. De wandeling duurt ongeveer 3 uur in een richting. Overnachting in Buzet.

Accommodatie: Hotel Vela Vrata 4 *, Buzet of soortgelijke
Maaltijden: Inclusief ontbijt
Transfer: niet inbegrepen
Wandelafstand: Stijging: 553m. Afdaling: 560m. Afstand: 24 kmTijd: 6-7 uur.
Alternatieve kortere route is ongeveer 12 km lang. Tijd: 3-4 uur.
Hoogtepunten: Canyon van de rivier Mirna, natuur, Oude molen aan de rivier, Kotli (natuurlijke zwembaden), Hum het kleinste stadje ter wereld.

DAG 6 - UČKA

Transfer naar Poklon, de "zadel" tussen twee heuvels waar de route begint. De route brengt je op de top van de berg Učka, de grootste berg in Istrië met een hoogte van 1401 m. Vanaf de top wandel je helemaal naar beneden tot zeeniveau naar prachtig plaatsje Lovran. De omgeving is bedekt met eiken en kastanje bossen die aangename frisheid in warme zomerse dagen geven. De top van de Učka (Vojak) is echt de moeite waard om op te beklimmen. Op de top word je getrakteerd met een prachtig panorama. Het panorama van de Kvarner-baai bestaat uit de kristalblauwe Adriatische zee en sprookjesachtige kustplaatsen en eilandenevenals de bergen op de achtergrond: Obruc, Snježnik en Risnjak. De westelijke kant van het hele Istrische schiereiland ligt voor je. Soms, als het zicht goed is, kun je Venetië in het westen zien en de Alpen aan de noordkant. Overnachting in 4 * hotel in Lovran.

Accommodatie: Hotel Park 4 * in Lovran of soortgelijke
Maaltijden: Inclusief ontbijt
Transfer : 30 min transfer van Buzet naar Poklon (Startpunt) + bagagetransport
Wandelafstand: Stijging: 452m. Afdaling: 1386m (optioneel 452m afdaling). Afstand: 11 km. Tijd: 4-5 uur.
Alternatieve kortere wandeling is beschikbaar: Stijging: 90m. Afdaling: 390m. Afstand 6 . Tijd: 2 uur.
Hoogtepunten: het natuurpark Učka, de hoogste berg van Istrië (1401 m), mooi 360 ° uitzicht op de omliggende Kvarner-baai eilanden en het Istrische binnenland.

DAG 7 - VERTREK of vraag ons naar de mogelijkheid voor verlengd verblijf

Na het ontbijt vertrek.
Maaltijden: ontbijt
Transfer: niet inbegrepen

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Porec, Istrië, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €610,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]