€826,00

Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Gekozen
Vertrekdata: Dagelijks
Duur: 8 dagen
Maximaal aantal personen: 99
Deze cruise start in: Slovenië, Ljubljana
Beoordeling:
Vertrekdatum:
Return date:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby:

Overzicht

Beleef Ljubljana, het beste van Gastronomie en Wijnen van Slovenië

Exclusieve 8-daagse culinaire fly&drive of eigen vervoer rondreis door Sloveense wijnregio’s met bezoek aan de hoofdstad Ljubljana.

Heeft u ooit merken zoals Kocbek, Marof of Kodila in een Nederlandse winkel gezien? De kans is heel klein, maar verbaast u zich niet als u deze merken in chique restaurants en hotels in Dubai ziet. Dankzij onze geweldige deals krijgt u de kans om deze topmerken te proeven voor een betaalbare prijs. Grijp deze kans en ervaar de Sloveense cuisine en wijnen in zijn zuiverste vorm.

Over Slovenië en de Sloveense keuken

In 2017 werd deze Adriatische enclave, genesteld te midden van smaragdgroene velden, besneeuwde toppen en sprankelend water, uitgeroepen tot ’s werelds meest duurzame land (beoordeeld op onder andere leefomgeving, klimaat, cultuur, authenticiteit, natuur en biodiversiteit). En zijn schilderachtige hoofdstad Ljubljana was in 2016 ook de meest groene Europese hoofdstad van Europa uitgeroepen door de Europese Unie. Maar liefst en tegelijkertijd ongelofelijke 60% van Slovenië is beschermd gebied. Geen enkel land ter wereld is zo bewust bezig met het behoud van natuur als Slovenië. Alle redenen om dit land te bezoeken.

De Sloveense keuken wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de diversiteit van het landschap, het klimaat, de geschiedenis en de naburige culturen. Slovenië is een dichtbebost en bergachtig klein land, ongeveer de helft van Nederland met 2 miljoen inwoners, maar heeft een enorme landschap- en klimaatdiversiteit. In 2016 verdeelden de vooraanstaande Sloveense etnologen het land in 23 gastronomische regio’s. Het is zo uniek en divers dat zelfs 22 gerechten en producten op Europees niveau een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB), Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) of een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS) beschermd zijn. Daarnaast zijn er vele traditionele gerechten die alleen hier geserveerd worden. Het eerste Sloveense kookboek werd in 1798 uitgegeven door Valentin Vodnik. U krijgt de kans om zijn geboortehuis in Ljubljana te bezoeken wat nu een soort museum is.

Proef het echte Slovenië van verschillende regio’s! Pomurska in het Noordoosten van Slovenië aan de grens met Hongarije, Goriska in het westen van Slovenië aan de grens met Italië en Centraal Slovenië met de hoofdstad Ljubljana.  Geniet van de lekkerste wijnen, ham, olijven en kazen. Je verblijft in charmante en sfeervolle hotels of “Gostilna”. In Sloveense gostilna’s , kleine familie gerunde restaurants, worden uitsluitend authentieke streekgerechten en autochtone wijnsoorten geserveerd.

Autohuur en vlucht zijn direct bij te boeken.

  DE HOOGTEPUNTEN:
Prekmurje wijnregio
Goriska Brda wijnregio
Bezoek aan drie wijnhuizen en wijnproeverijen
Bezoek aan olijfolie-producent
Bezoek aan ham-producent en proeverij
Bezoek aan  twee toprestaurant inclusief 3 en respectievelijk 4-gangen diner
Bezoek aan pompoen-olie en proeverij
Bezoek aan de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana

  INFO:

Jeugd 12 t/m 15 jaar
Kinderen 3 t/m 11 jaar
Kinderen t/m 2 jaar gratis

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s. • Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan. • Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden. • Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Tour Locatie

Kaarten Laden

Tour’s Programma

Je komt met eigen vervoer of met onze Fly&Drive arrangement aan in stadje Moravske Toplice. Prekmurje wordt gekenmerkt door de rivier de Mura, de Pannonische vlaktes en het heuvelachtige landschap van het nabijgelegen Goričko. Hier verweeft vreugde met zonsondergangen, speelsheid met kalmte en moderniteit vermengt zich met een echte verbinding met de natuur. Ze zeggen vaak dat als je eenmaal in Prekmurje bent, je steeds weer terugkomt. Net als de ooievaars, autochtone grote vogels van deze regio, vinden ze elk voorjaar hun weg terug naar hun geboorteplaats. Ontdek de ongerepte natuur van Prekmurje en verken het land aan de andere kant van de Mura, vergeet alle zorgen op deze plaats waar de tijd lijkt stil te staan. Vul je longen met de Prekmurje-bries terwijl je naar de wijnheuvels van Goričko kijkt. Het lijkt voor eventjes eindeloze vlaktes. Je zult betoverd zijn!
Accommodatie: Hotel Ajda 4**** of soortgelijk
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: Reis naar Slovenie en kennismaking mat Moravske Toplice
Ervaar de gastronomie van Prekmurje in zijn zuiverste vorm, het product van de natuur en verbeelding. We hebben maar liefst zes gastronomische belevingen voor u geregeld. Van ons krijgt u zes voucher die u vrij naar eigen indeling kunt besteden:
1. Firbas Boerderij
Huisvrouw Marjana is de baas in de keuken, gastheer Alojz in wijn- en wijnkelders, zoon Dejan voor het beheer van de boerderij en zoon Bojan is verantwoordelijk voor het perfecte vermaak de bezoekers.
Inbegrepen:
Rondleiding op de boerderij met de eigenaar inclusief koude platte, een glas perensap en een ritje met de tractor.
2. Het Marof wijnhuis
In het hart van de regio Goričko, boven het dorp Mačkovci, waar men nauwelijks iets anders verwachtte dan een weelderig weiland en bos, ligt een lust voor het oog: een moderne wijnkelder die op traditionele wijze wijn maakt. Marof is een verhaal van kennis, durf en geduld. Een verhaal van eerlijke zorg voor een wijngaard, voor een druif, voor most, voor wijn, voor een liefhebber. Marof is een simpel verhaal van goede wijn. Het wijnhuis bezit drie grote wijngaarden waar voornamelijk druiven voor witte wijn verbouwd worden.
Inbegrepen:
Rondleiding door de wijnkelder en wijnproeverij 5 soorten wijn.
3. Kodila het Hamhuis
Kodila is een familie gerunde vleesbedrijf. Hun naam staat garant voor ongekende kwaliteit. De ham van Kodila wordt alleen in de beste restaurants geserveerd.
Inbegrepen:
De tour van het Hamhuis inclusief Premium proeverijsbord
4. Rajh restaurant
Als er een restaurant in Slovenie is zonder Michelin ster maar die wel dik verdient dan is het Rajh restaurant. De vierde generatie van de Rajh-familie doet haar uiterste best om u even tevreden te laten voelen net als langgeleden de gasten van hun grootvader en grootmoeder in de oude Rajh Village Inn. Sommige dingen zijn veranderd, maar het nieuwe Rajh Restaurant is net zo welkom als vroeger. Hun lange familietraditie wordt steeds rijker, want het zijn de jongeren die het oude opfrissen.
Inbegrepen:
Culinaire beleving inclusief 4-gangen diner met traditionele gerechten
5. Het Wijnhuis Steyer - Huis van Gewürztraminer
De Gewürztraminer-wijnstok is een uiting van de warme Pannonische zon en de verfrissende alpenwinden. De Familie Stayer gelooft in de natuur en de kracht van hun druifstokken verspreid over de zestien hectare wijngaarden die boven het dorp Plitvica in het noordoosten van Slovenië liggen. De wijn belichaamt dit land en hun leven. Zo smaakt ie ook, zoet!!!!
Inbegrepen:
Rondleiding door de wijnkelder en wijnproeverij 5 soorten wijn met zelfgemaakte brood en kaas.
6. Kockbek Pompoenolie producent
De Kocbek Oil Mill gebruikt zijn langdurige traditie sinds 1929, kennis en ervaring om topkwaliteit en unieke niet-geraffineerde oliën te produceren. De oliën worden gemaakt met een minimale zuiverheid van 98 procent, gereinigd met behulp van een natuurlijk proces zonder enige additieven (kleurstoffen, antioxidanten, etc.). De specialiteit van het huis is uiteraard koud geperste pompoenpitolie. Pompoenen worden beschouwd als een van de oudste groenten ter wereld, die zijn gevonden in de voeding van de oude Egyptenaren, de Chinese en andere oude beschavingen. Mensen cultiveren nieuwe rassen al vele decennia maar hun gezondheid bevorderende en culinaire diversiteit is pas de laatste decennia volledig blootgelegd. De groenachtige pompoenpitten zitten vol met essentiële voedingsstoffen; ze versterken het lichaam en voorzien het van energie.
Inbegrepen:
Rondleiding en olieproeverij 6 soorten oliën inclusief gift.
Accommodatie: Hotel Ajda 4**** of soortgelijk
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: 6 culinaire activiteiten zoals beschreven (inbegrepen in prijs)
Vandaag stapt u in de auto en rijdt u ca 2 uur naar de hoofdstad van Slovenië, in 2016 uitgeroepen tot the Green Capital of Europe. Ljubljana staat bekend om zijn ontspannen sfeer, die doet denken aan zowel de Middellandse Zee als Midden-Europa, en staat bekend als een uiterst pittoreske en groene stad. Met name het historische stadscentrum is volgebouwd met uitstekende architectuur, een mengeling van stijlen uit verschillende perioden in de geschiedenis, met name de barok, samengevoegd tot een van de meest verbazingwekkende kunstwerken van de 20ste eeuw, ontworpen door de beroemde architect en stedenbouwkundige uit Ljubljana Jože Plečnik. Het is niet voor niets dat het woord 'liefde' in de naam van Ljubljana is opgenomen, die refereert naar 'ljubljena' wat “geliefde (vrouw)” betekent.
Het eerste Sloveense kookboek werd in 1798 uitgegeven door meneer Valentin Vodnik. U krijgt de kans om zijn geboortehuis in Ljubljana te bezoeken wat nu een soort museum is. Na het bezoek van het huis en museum van Vodnik hebben we een prachtig 3-gangen dinerarrangement voor u geregeld bij een van de beste restaurants van Ljubljana. Bij elke gang krijgt u een passende glas Sloveense topwijn aangeboden uiteraard met het verhaal over de gerechten en wijnen.
Accommodatie: Hotel Meksiko 3*** of soortgelijk (binnen de city ring)
Maaltijden: ontbijt en 3-gangen diner met 3 glazen topwijn
Activiteiten: Reis naar Ljubljana en kennismaking met de hoofdstad + bezoek aan het huis van Vodnik + 3-gangen diner met wijn
Op dag 5 heeft u na het ontbijt genoeg tijd om nog door de straten van Ljubljana te wandelen. U kunt lunchen in een van de vele restaurants in het centrum van Ljubljana maar u kunt ook eerder vertrekken en de Postojna grot bezoeken. De Postojna grot bevindt zich letterlijk naast de snelweg op weg naar uw volgende destinatie, de Brda regio (Brda betekent = Bergen).
De Postojna grot
Het bezoek aan de unieke postojna grot is zeker de moeite waard, des temeer omdat u letterlijk langs rijdt op web naar Brda. De meest bezochte toeristische grot in Europa is een plek waar de proteus- of olm-nakomelingen oftewel “baby draken” leven. Kasteel Predjama ligt dicht bij de Postojna-grot en is het grootste grottenkasteel ter wereld. Net als de wereld boven het oppervlak, heeft de grot van Postojna torenhoge bergen, ruisende rivieren en enorme ondergrondse zalen. Het is een echte uitdaging voor ontdekkingsreizigers en de bakermat van speleobiologie. 'S Werelds eerste spoorlijn in een ondergrondse grot werd in 1872 geopend in de Postojna-grot.
Ontmoet de baby draken
Olms fascineren de verbeelding van mensen sinds tijden en de legende vertelt dat ze eigenlijk baby draken zijn. Ze blijven zelfs vandaag de dag nog een mysterie en worden beschouwd als het grootste holbewonende dier dat tot 10 jaar zonder voedsel kan.
(tickets niet inbegrepen. Afhankelijk welk pakket u neemt kost een ticket tussen €28 - €45)
Na het bezoek van de grot van Postojna vervolgt u uw reis naar Brda aan de grens met Italië. Op weg naar Brda rijdt u langs stadje Sezana. In Sezana bevindt zich een van de beste wijnmakers van Slovenië met een indrukwekkende wijnproefkelder. Het is zeker aan te raden om een stop te maken en kennis te nemen met de Kras wijnen.
Accommodatie: Hotel San Martin 3*** of soortgelijk
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: Reis naar Brda, optioneel bezoek aan de grot van Postojna en het Kras wijnhuis
Brda is de betoverende meest westelijke regio van Slovenië, gelegen halverwege tussen de Alpen en de Adriatische Zee.
De glooiende heuvels, die zich uitstrekken van de smaragdgroene rivier de Soča tot aan Friuli in Italië, zijn bezaaid met wijngaarden en boerderijen. Het aangename mediterrane klimaat heeft een perfect toevluchtsoord gecreëerd voor wijnen van topkwaliteit, heerlijk fruit en verrukkelijke olijfolie. Het kleine wijngebied van 72 vierkante kilometer van Brda ligt langs de Italiaanse grens en wordt omschreven als een" mini-Toscane ", zelfs de keuken wordt beïnvloed door Italië. Op slechtst een uur rijden van Ljubljana. De meeste wijngaarden zijn kleine familiebedrijven en bieden bijna allemaal een combinatie van wijnproeverijen, rondleidingen, maaltijden en wijnverkoop. Hoewel het slechts 0,5% van de Europese wijngaarden betreft, produceert het land enkele van de beste wijnen ter wereld.
We zullen u alvast de beste manier verklappen om Brda te ervaren? Een “slow” minimaal 3-gangen diner op een terras met uitzicht op de sprookjesachtige wijngaarden.
Daarnaast hebben we de volgende activiteiten voor u geregeld:
1. Het Wijnhuis Klet Brda
Het wijnhuis Klet staat bekend als de thuisbasis van de beste lokale wijnen.
De wijnkelder Goriška Brda bevindt zich ondergronds, direct onder het machtige Kasteel Dobrovo. Het werd gebouwd in 1957, in een tijd van een grote reconstructie van wijngaarden, die de regio Brda op de wijnwereldkaart plaatsten. De kelder bevindt zich op 15 m onder de grond en huisvest alle soorten wijnvaten: van barriques tot grote Slavonische eiken vaten en roestvrijstalen tanks. Hier houden de oenologen nauwlettend toezicht op de rijping van verschillende wijnstijlen. Het wijnhuis is bijzonder trots op hun rijke archiefcollectie, bestaande uit 100.000 flessen beste vintage wijnen. Rebula is de meest iconische variëteit van de Brda-regio, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Als een verscheidenheid van duizend gezichten heeft het een prominente plaats in alle wijnsoorten van de Klet Brda-wijnmakerij. Het belangrijkste druivenras is Rebula (27%), gevolgd door Merlot (20%), Chardonnay (16%) en Sauvignonasse of Sauvignon vert (12%). Andere soorten die in deze wijngaard worden verbouwd, zijn Pinot Grigio, Sauvignon blanc, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Pinot bianco, Picolit, Verduzzo, Pinot noir en Syrah. De wijngaarden zijn geplant op steile hellingen en vereisen dus veel handarbeid. Al het werk wordt gedaan door familieleden en vrienden, wat de kwaliteitscontrole verbetert. Over de hele wereld staat dit soort productie bekend als heroïsche wijnbouw. Het klimaat in de Brda-regio combineert de versheid van de Alpen en de mediterrane invloeden en produceert wijnen met een breed spectrum aan aroma's. Het kenmerk van de Brda-wijnen is hun mineraliteit, die te danken is aan een bepaalde mergelgrond, de zogenaamde “opoka”.
Inbegrepen:
Wijnproeverij van maar liefst 10 wijnen van wijnlijnen Quercus en Bagueri van topkwaliteit. Probeer het zelf en ontdek wat je het leukst vindt.
2. Olijfolie proeverij
Over olijfolie van de regio Brda:
Onderzoek toont aan dat Brda-olijfoliën een hoger gehalte aan antioxidanten bevatten. Deze olijfoliën zijn dus kruidiger, bitter en hebben een frisse grasgeur en een fruitige smaak en houden ook hun versheid langer vast.
OLIJFOLIE PROEVEN:
Weet jij het verschil tussen extra vierge olijfolie en olijfolie? Wat zijn de positieve eigenschappen in een olijfolie? Wat onderscheidt een uitstekende extra vierge olijfolie? U vindt de antwoorden op deze en andere vragen in de olijfoliebar “Hiša kulture”.
Inbegrepen: 4 oliën (variëteiten briška drobnica, briška črnica, gemengde olie en olijfolie met citroen of sinaasappel), het huisdessert en kaas.
Vandaag vertrekt naar huis met eigen auto of vliegt u terug in geval dat u Fly&drive heeft geboekt.
U kunt uw verblijf uiteraard verlengen in Slovenië of in naburige landen. Vraag naar de mogelijkheden.

Beoordelingen

Vergelijkbare Tours