Incentive reis naar Bosnië & Herzegovina | Vakantie Kroatië Slovenië Bosnië.

Mostar, Bosnië en Herzegovina

Op aanvraag

Overzicht

4-daagse incentive reis naar Bosnië & Herzegovina – Eeuwenlange samenleving onder belegering 

Bosnië en Herzegovina is in alle opzichten een bijzonder land. Te beginnen met de naam, waarschijnlijk ’s werelds lastigste naam voor een land, die staat voor diversiteit en complexiteit. Bosnië bedekt het noorden en midden van het land. Het woord ‘Bosnië’ stamt af van ‘bosana’, een oud Indo-Europees woord dat water betekent, waar Bosnië rijk aan is. Het zuidelijke deel van het land werd in de Middeleeuwen geregeerd door een ‘Herceg’, oftewel Hertog. Hier komt de naam Herzegovina vandaan.

Bosnië en Herzegovina is gelokaliseerd in het westerse Balkangebied en heeft prachtige ongerepte natuur en een zeer rijke geschiedenis. Ondanks dat je misschien wel denkt dat het een jong land is, is het ouder dan je denkt. In een ver verleden, was Bosnië een machtig koninkrijk maar zelfs voor die tijd had het al een belangrijke rol. Het was namelijk een vestigingsplaats voor beschavingen van als de oude Illyriërs, Grieken, Romeinen, Slavische volkeren, Byzantijnen, Ottomanen en Oostenrijks-Hongaren tot de moderne Bosnische beschaving. Deze beschavingen konden het niet altijd met elkaar vinden, maar in vele gevallen heeft deze samenleving de cultuur, religie en tradities van het land alleen maar rijker gemaakt. Alleen in Bosnië en Herzegovina kun je de sporen van al deze volkeren op één plaats zien. Dit is de exacte plek waar de Byzantijnen uit het oosten de Romeinen uit het westen tegenkwamen.

Uiteraard zijn er vele fascinerende bestemmingen door heel Bosnië en Herzegovina en konden er maar enkele geselecteerd worden voor deze reis. De gekozen bestemmingen en activiteiten maken deze reis echt onvergetelijk!

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Bezoek aan Mostar
• Bezoek aan de Tekke in Blagai
• Bezoek aan Počitelj
• Raften op de Neretva rivier
• Bezoek aan Sarajevo
• Oorlogstunnel Sarajevo


 INFO:

• Heb je vragen over deze reis stuur ons een bericht met behulp van de contactknop.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets en/of huurauto, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op jouw bestemming doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Programma

Het is alleen op woensdag en zaterdag mogelijk om van Düsseldorf naar Mostar te vliegen (met Eurowings). Het is mogelijk om de reis te beginnen in Sarajevo en te eindigen in Mostar.

We vliegen vroeg in de ochtend van Düsseldorf naar Mostar, de hoofdstad van Herzegovina. Nadat we in het hotel zijn ingecheckt gaan we lunchen in het centrum van Mostar, waarna we o.l.v. een gids de stad gaan verkennen. Mostar is een stad van contrasten. Struin door de smalle straten en beleef de cultuur waarin oost en west samenkomen. De must-see in Mostar is toch wel de Stari Most (Oude Brug) die in 1566 gebouwd is en op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Ook de Ottomaanse huizen zijn zeker het bezoeken waard.

De tour brengt je langs het Musala plein, moskeeën, Ottomaanse huizen, de oude bazaar en natuurlijk de prachtige Oude Brug.

Halverwege de middag vertrekken we naar Blagaj om naar de Tekke (een oud klooster) te bezoeken. De Tekke is gebouwd aan de oorsprong van de Buna rivier en wordt gezien als de meest mystieke plek in heel het land! We vervolgen onze weg naar Počitelj, een stadje dat uit een berghelling is uitgehouwen. Počitelj staat dankzij haar authentieke architectuur op de UNESCO werelderfgoedlijst, zeker een must-see! Vanaf de puntige toren heb je een prachtig uitzicht over de rivier en het ongerepte natuurgebied.

Na het bezoek aan Počitelj gaan we naar een wijnhuis en daarna hebben we een gastronomische verassingsavond die in het teken staat van Herzegovina. Naderhand is er een transfer naar Mostar geregeld en heb je nog wat vrije tijd.
Na een vroeg ontbijt nemen we de trein van Mostar naar Konjic, een stadje halverwege op de weg naar Sarajevo. Volgens The Guardian is de treinrit van Mostar naar Sarajevo één van de 18 beste treinreizen ter wereld! Je zult je ogen uitkijken over het ruwe landschap, vooral bij de Nereta rivier. Terwijl de autoweg door de vallei trekt, klimt de trein door de bergen, over viaducten en door tunnels.

Vandaag gaan we voor de ultieme adrenalinekick: Raften! Tijdens de 25 km lange tocht over de Nereta rivier geniet he van de prachtige natuur en beloon je jezelf met een lekkere barbecue. Voel de adrenaline tijdens de 4 stroomversnellingen, neem een douche onder een waterval, spring van de rotsen af en zwem in het azuurblauwe water.

Na dit geweldige avontuur stappen we in Konjic op de trein naar Sarajevo waar we gaan genieten van een gastronomisch avondevenement. Daarna hebben we nog wat vrije tijd in deze prachtige historische stad.
Onder leiding van een Engelssprekende gids gaan we Sarajevo ontdekken. De geschiedenis, cultuur en lokale specialiteiten komen aan bod tijdens deze tour. Ontdek zelf waarom Sarajevo bekend staat als het ‘Europese Jerusalem’ en proef ‘baklava’ , een heerlijke smaaksensatie! Voor de lunch heb je wat vrije tijd om de Bascarsija markt te verkennen waarna traditionele Bosnische lunch met Cevapi, drankjes en koffie staat op je te wachten. Na de lunch nemen we de Olympische kabelbaan naar de Trebevic berg om vervolgens met een mountainbike naar beneden te gaan. Hierna kunnen we ons in het hotel even opfrissen om daarna naar het biermuseum te gaan voor een bierproeverij ongepasteuriseerd bier, een unieke ervaring! Vandaag dineren we in het restaurant van de brouwerij, waar we de geschiedenis en traditie van Sarajevo bijna kunnen proeven! Na het diner hebben we vrije tijd in Sarajevo.
Na het ontbijt gaan we de Oorlogstunnel in Sarajevo bezoeken, onder begeleiding van een gids. De tunnel werd 1993 door het Bosnische leger vanwege de Bosnische oorlog en staat ook wel bekend als de ‘Tunnel of Rescue’ en ‘Tunnel of Hope’. De tunnel werd gebouwd als ondergrondse verbinding tussen Sarajevo, dat door het Servische leger was afgesloten, en verder weggelegen Bosnisch gebied. Na deze indrukwekkende tour gaan we genieten van een traditionele Bosnische lunch met pita broodjes. We bezoeken een pita ‘bakker’ en krijgen de kans om de verschillende soorten pita te proeven.

We vertrekken richting de luchthaven van Sarajevo vanaf waar we met een tussenstop terugvliegen naar de luchthaven van Düsseldorf.
Inclusief

Toeristenbelasting

Dag 1 - Mostar
Transfer naar Mostar
Lunch + drankje in Mostar
The Orient & West city tour (te voet) o.b.v. een ENG of NL talige gids
Bezoek aan de Tekke in Blagai o.b.v. een ENG of NL talige gids
Bezoek aan het stadje Počitelj o.b.v. een ENG of NL talige gids
Bezoek aan wijnkelder + wijnproeverij & diner incl. wijn en grappa
Overnachting in Mostar 4* of 5* hotel + ontbijt

Dag 2 - Konjic
Treinticket van Mostar naar Sarajevo
Raft avontuur inclusief transfers, uitrusting, begeleider, lunch & drankjes
Transfer van het treinstation in Sarajevo naar het hotel
Diner tijdens gastronomische avond incl. welkomstdrankje (excl. overige dranken)
Overnachting in Sarajevo 4* of 5* hotel + ontbijt

Dag 3 – Sarajevo
Stadstour + lunch
Entree tickets voor alle genoemde musea in Sarajevo
Huur mountainbike
Gids door Sarajevo
Tickets voor Olympische kabelbaan (incl. fietsticket)
Mountainbiken o.b.v. een professionele gids
Diner in bierbrouwerij incl. welkomstdrankje (excl. overige dranken)
Overnachting in Sarajevo 4* of 5* hotel + ontbijt

Dag 4 – Sarajevo
Gids door Sarajevo
Lunch + drankje
Bezoek aan de oorlogstunnel incl. transfer

Exclusief

Vliegtickets
Reisverzekering

Op woensdag en zaterdag zijn er directe vluchten van Düsseldorf naar Mostar met Eurowings. Vluchten van en naar Sarajevo zijn altijd met 1 tussenstop: in Belgrado (Air Serbia) of in Wenen (Austrian Airlines). Vanaf Belgrado kun je naar alle grote luchthavens in Europa vliegen, inclusief Amsterdam en Zaventem.
Srebrenica is bekend geworden door de massa genocide. Vandaag de dag zijn er massagraven te vinden van meer dan 8000 Bosniërs, een bloedige vlek in de Bosnische geschiedenis. Het bezoek aan deze plaats duurt 8 uur.

Het is ook mogelijk om andere steden als Trebinje, Jajce en Travnik te bezoeken. Ook kan een bezoek aan Dubrovnik, Split en Kotor georganiseerd worden.
Loading Maps

Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Gekozen
Vertrekdata: Dagelijks vertrek
Duur: 4 dagen
Maximaal aantal personen: Unlimited
Locatie: Bosnië en Herzegovina, Sarajevo, Mostar
Beoordeling:
Aankomstdatum:
Return date:

• Heb je vragen over deze reis stuur ons een bericht met behulp van de contactknop.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets en/of huurauto, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op jouw bestemming doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Beoordelingen

Vergelijkbare tours