Rafting Una en Plitvice meren • Vakantie Kroatië Slovenië Bosnië.

Bihać, Bosnië en Herzegovina

€399,00

Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Gekozen
Vertrekdata: Dagelijks vertrek
Duur: 5 days
Maximaal aantal personen: Unlimited
Locatie: Bosnië en Herzegovina, Bihac, Kroatië, Noord Dalmatië, Plitvice Meren
Beoordeling:
Aankomstdatum:
Return date:
Volwassenen:
Kinderen 12 t/m 17:
Kinderen t/m 11:

Overzicht

Vijfdaagse Raftavontuur incl. volpension.  

Het hoofdthema van deze vakantie is water. Laat je overrompelen door de schoonheid van de Plitvice meren en stap in de boot voor een spannend raftavontuur. Vergeet je fototoestel niet want tijdens de safari heb je ´m zeker nodig. Uniek, actief & gezellig!

Tijdens dit raftavontuur logeren jullie op een passende locatie. Na het raften ga je natuurlijk gezellig kletsen in het restaurant/bar of speel je een potje volleybal, tafeltennis of schaken. Ook zijn er mogelijkheden om te gaan wandelen, kajakken en mountainbiken.

Jullie 2-persoonskamer is ingericht met een bed, toilet en douche. Voor ontspanning ga je naar het gezamelijke woonkamer.

Vertrekdag is Dinsdag. Voor een andere vertrekdag neem contact met ons.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Plitvice meren – Nationaal park UNESCO
• Una Rivier – Rafting, zwemmen
• Una Rivier – Nationaal park, foto safari
• Ostrozac – Middeleeuwse vesting

 INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Tour Locatie

Loading Maps

Tour’s Programma

Na je aankomst op het rafting kamp aan de rivier Una in Bihac, kun je uitrusten en genieten van de prachtige groene omgeving.
In de ochtend rijden jullie na het ontbijt naar Plitvice, Kroatië, waar de beroemde Plitvice Meren zijn. Een prachtige serie van 16 smaragdgroene en opaal blauwe meren met meer dan 90 watervallen en talrijke grotten maken de titel van UNESCO werelderfgoed zeker waard. De flora en fauna rondom de meren zijn heel bijzonder. In de bossen rondom de Plitvice meren kun je geweldig wandelen. Ook kun je kleine elektrische bootjes huren om het park vanuit het water te verkennen. De totale excursie duurt 8 uur.
´s Ochtends vertrekken jullie richting Strbacki buk, het startpunt van de raftingtocht. Onderweg rijd je door kleine Bosnische dorpen en de bossen van het Vlasic gebergte. Na ongeveer een uur rijden kom je aan op het rafting startpunt.

De Una is de ultieme plek voor zowel ervaren als onervaren rafters. Bijna nergens in Europa zijn stroomversnellingen zoals op de Una. De geluiden van hevig kolkend water doen je beseffen wat natuurkracht is. Tijdens het raften passeer je verschillende wildwater-gradaties. Zo ga je onder meer een gevecht aan met de stroomversnellingen van de IV graad. In goed onderhouden rubberboten, onder leiding van een ervaren en goed opgeleide skipper, zul je 6 stroomversnellingen overwinnen.

Tussen de stroomversnellingen door drijf je rustig op de blauwe Una en geniet je van de prachtige en de adembenemende groene omgeving. Onderweg stopt de groep op een aantal plekken om te zwemmen en springen. Voor de dapperste is er mogelijkheid om vanaf een 10 meter hoge brug of rots te springen. Als de laatste stroomversnelling is overwonnen worden we verwelkomd in het Kiro rafting kamp waar een koud biertje en de lunch al klaar staan. De totale raftingtrip duurt 4 uur.
Nationaal park Una is een van de weinige plekken in Europa waar nog beren en wolven in de vrije natuur leven. Dit is ook het thuis van vele vogel en vissoorten. De unieke ligging, de dichte bossen, de ongerepte rivier Una en het dunbevolkte gebied hebben er voor gezorgd dat de natuur hier tot de dag van vandaag haar gang kan gaan. Jullie bekijken het beeldschone Una Nationaal park van binnen. Je komt met je camera op plaatsen waar je nog echt de ruige en onaangetaste natuur van de West-Balkan kunt beleven. Dit alles onder begeleiding van de gids die dit gebied op zijn duimpje kent en jou er graag alles over vertelt.

Naast het Una Nationaal park bezoek je ook Ostrozac, een middeleeuwse vesting aan de Una rivier. De totale safari duurt 8 uur.

Beoordelingen

Vergelijkbare Tours