Top 8 mooiste zeilroutes met het gezin in Kroatië aan de Adriatische kust

Op vakantie in Kroatië belooft je oogverblindende bezienswaardigheden met een rijke geschiedenis. Achter alles wat je ziet valt wel een verhaal over te vertellen. En er is genoeg zee voor iedereen. Na het proeven van een aantal Mediterrane gerechten met de vele culinaire specialiteiten zullen je smaakpapillen eraf spatten. Kortom, wil je met de boot op vakantie? Kroatië is de ideale bestemming!

Al tientallen jaren wordt Kroatië gezien als de perfecte bestemming voor watersporters vanwege de geweldige infrastructuur. Aan de kust bevinden zich meer dan 60 jachthavens, allemaal voorzien van faciliteiten voor zeilers. Als je niet over een schip beschikt, geen nood! De optie is er altijd om een schip te huren naar jouw keuze. Bovendien is het mogelijk om veilig onderdak te vinden langs de kust.

vakantie met kinderen kroatie holiday with children croatia

1.Istrië, je nieuwe huis

Istrie staat bekend om de vele aanlegplaatsen. Een paar voorbeelden van deze prachtige plekken zijn Kanegra, de baai Tunarica, Kaap Kamenjak en de kliffen van Brsec.
Rovinj is the place to be als je het watersporters vraagt. Wind is hier niet aanwezig vanwege het eiland Sveta Katarina. In deze prachtige stad vol met middeleeuwse architectuur bevindt zich de Brijuni-archipel. Dit is het enige nationale park in Istrië.

vakantie met kinderen kroatie holiday with children croatia

2. De rijke geschiedenis van Pula

Pula is zeker een stad die je niet mag overslaan als je een bezoek brengt aan Istrië. De Romeinse architectuur is goed bewaard gebleven, waaronder een van de best bewaard gebleven amfitheaters uit de eerste eeuw, de Arena. Het mooie aan de Arena is dat het nog steeds gebruikt wordt in de zomer voor verschillende activiteiten en evenementen.

Pula Arena amfitheater Istrie Kroatie

vakantie met kinderen kroatie holiday with children croatia

3. Volgende bestemming, Kvarner

Kvarner is makkelijk te bereiken vanuit Istrië. Van het noorden tot het zuiden zijn er geweldige jachthavens om je boot te parkeren.

Kvarner Kroatie Croatia

4. Cres en Rab, je twee nieuwe vrienden

Door de harde wind uit het noorden is het noorden van Krk perfect voor windsurfers die naar uitdaging zoeken. Ook bootliefhebbers kunnen hun plekje op deze prachtige eilanden vinden. Vanaf het zuiden van Krk is het mogelijk om naar Rab te varen. Rab heeft prachtige middeleeuwse accenten die het bezoeken waard maken. Wie van rust houdt kan een bezoekje brengen aan Cres. Dit eiland is omringd door prachtige natuur en vrede.

vakantie met kinderen kroatie holiday with children croatia dolfijn dolphin

5. Losinj

De volgende bestemming is Losinj en de Mali Losinj haven. Houd je van zwemmen? Losinj roept je naam. Deze regio heeft adembenemende baaien met dolfijnen die af en toe voorbij zwemmen. Voor degenen die op zoek zijn naar een adrenaline kick, de twee eilanden Grgur en Goli Otok zijn een perfecte uitdaging. Deze twee bestemmingen werden lange tijd als gevangenis gebruikt.

Losinj Kvarner Kroatie Croatia

6. Wijn

Kvarner is mede bekend door het aanbod van eten en wijn. De Zlahtvine wijn, afkomstig uit Vrbnik, is hierbij onmisbaar. Ook de beroemde Kvarner scampi mogen zeker niet aan je neus voorbijgaan.

Skampe-Scampi-food-Kvarner-Kroatie-Croatia

7. Dalmatië

Split is een van de hoogtepunten van je vakantie in Kroatië. Je kan varen tussen de prachtige eilanden Drvenik Veli en Mali, Hvar, Solta, Scedro, Bisevo en Vis. Met ieder zijn eigen specialiteiten is er voor elk wat wils.

Split biedt een grote variatie aan culturele activiteiten en bezienswaardigheden. Ook jongeren kunnen hun vakantie hier plannen, aangezien het nachtleven erg druk en veelzijdig is. In het centrum bevindt zich het historische paleis van de Romeinse keizer Diocletianus, uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO.

Split Dalmatie Kroatie

8. Vis, de zonnestraal van je vakantie

Nee, niet het gerecht ‘vis’, maar het eiland Vis. Op dit prachtige eiland en omringende eilandjes bevinden zich fantastische baaien en grotten waar je een bezoek aan kan brengen. Met als uiterste hoogtepunten: Mevida spilja (Zeehondengrot), Bisevo of Zelena spilja (Groene grot) en Modra spilja (Blauwe grot). Wat ze zo bijzonder maakt is zijn de schuilplaatsen van de Mediterrane zeehond, het turquoise water en het blauwe licht. Ongetwijfeld een bezoekje waard.

 

Enkele tips voor reizen naar Kroatië

Bekijk hier onze unieke reizen:

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE?